Gaziantep FK bu hafta Başakşehir deplasmanındaydı. Maçtan 2-0 mağlup ayrılan   Gaziantep FK kötü oynamasa da mağlubiyetten kurtulamadı. 

Gaziantep FK’nın bu maça gelirken en büyük şansızlığı, Figueiredo’nun son antrenmanda sakatlanmasıydı bence. Takımım gol yükünü çeken, skora katkı veren oyuncusu böyle zor ve önemli bir deplasman bulunamadı. Daha önceki yazılarımda da belirtmiştim Figueiredo’nun takımın en önemli parçası olduğunu. Puzzle’ın en önemli parçası malesef bu maçta olmayınca gol atmakta zorlandı takım. 

Maça başlarken Maxim ve Muhammet ileri uçlusuyla başlsa da Erol hoca, Maximin orta alan alışkanlığı devamlı geriye gelip top almaya çalışması bu nedenle de Muhammet’in yalnız kalmasıyla sonuçlandı.

Burada hemen akla şu geliyor ileride Muhammet’in yanına kontra özelliği güçlü Sagal alınabilirmiydi? Fakat bunu söylerken asla klasik, çok bilmiş,hocadan daha iyi takımı bilen bir tavır ile değil sadece sesli düşünerek söylüyorum. Hafta içi antrenmanlarda nasıl bir performans sergilediğinden bağımsız olarak belirtiyorum bu görüşümü. Eğer antrenman performansı iyiyse bence Sagal denenmeliydi kesinlikle. 

Maçın başlangıcında aslında iyi bir ritim yakaladı Gaziantep FK, pozisyonlarda buldu fakat son vuruşlardaki etkisizlik bu maçta da baş gösterdi. İşte bu yüzden yani son vuruşlardaki etkisi sayesinde Figueiredo’nun takım içindeki yeri önemli. 

Bu cümleleri söylerken bazı arkadaşların belirttiği Gaziantep FK adına bir deplasman klasiği görüşlerine de katılmıyorum. Gaziantep FK’nın sene başındaki deplasman oyunu ile şuan değlasmanda oynadığı oyun arasında olumlu anlamda ciddi bir fark var. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. Özellikle devre arasındaki Antalya kampını Erol hoca ve ekibininin iyi geçirdiği aşikar. 

Maçın en talihsiz anlarından biri Ertuğrul’un hatasından gelen gol olsa gerek. Bu tarz hatalar elbette olabilir sadece tekrarının çok sık olmaması temennimiz. Bakın Galatasaray’da Taylan’ın gördüğü tepki de bu yüzden zaten. Aynı hatayı çok sık yapması. 

Maçın genelinde oyununu aslında olumlu buldum. Bir çok pozisyonu da kaçtı özellikle 1-0 iken Oğuz Ceylan’ın yakaladığı pozisyonlar vardı fakat golü bulamadı Gaziante FK. 

Ben Gaziantep FK’nın top rakipteyken beşli savunma yapmasını, top kendisindeyken de beşli orta sahaya geçmesini becerebilen nadir ekiplerden olduğunu düşünüyorum. Burda en büyük pay şüphesiz Erol hocanın ve oyuncuların. Bu oyunu sene sonunda bir kaç transferle daha iyi yerlere getireceğine de inanıyorum. 

Sıradaki iç saha maçı olan Adana Demirspor maçını sabırsızlıkla bekliyor ve taraftarların da bu maçta takımlarına destek olması gerektiğini düşünüyorum