Spor Toto Süper lig’in 2.Haftasında Ankaragücü ile karşılaşan Gaziantep FK maçtan 1-0’lık skorla galip ayrıldı.


Konyaspor stadyumunun zeminini gördükten sonra, Kalyon stadının zeminine ait bakım çalışması devam ettiği için Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanmasına karar verilen karşılaşma, açıkçası yerinde alınmış bir karar. Koca bir sezonun emeğinin boşa gitmesindense, bir maçın dışarıda oynanması gerçekten daha iyi.


Karşılaşmaya geçecek olursak, Gaziantep FK geçen seneden farklı olarak oyununa yansıttığı olumlu taraflar var. Bunların başında artık kanat varyasyonları ile atak bulabilen bir takım haline gelmiş. Diğer bir konu da takım oyunu oynama konusunda gelişmelerin olması. 
Ben en sonunda söyleyeceğimi en baştan söylemek istiyorum. Hanuesek transferinin kapalı kutu olduğunu belirtsem de kendimce çok da beklenti içinde değildim fakat iki maçlık performansı ile benden iyi not aldı.

Diğer transferlerden Mustafa ve Markoviç bekleneni veren bir oyun yapısına sahipler.
İlk maçına çıkan Pekhart’ın kesinlikle katkı sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle kanat ataklarında bitiriciliği yüksek, takım boyunu uzatan bir forvet hüviyetinde olması forvet konusunda Gaziantep FK’nın elini güçlendirecektir.. 


Karşılaşmada Gaziantep FK özellikle orta alandan başlattığı pozisyonları, kenara açarak etkili olmaya çalıştı bunda da başarılı oldu.

Tehlikeli pozisyonların bir çoğu bu şekilde geldi. Ankaragücü ise daha çok göbekten gelmek istese de Djlobodji, Ertuğrul ve Jevtoviç üçlüsü orta alanı çok iyi kapattığından tehlike yaratmasına izin vermedi Ankaragücü’nün. 


Takımda gelişmesi gereken bir çok nokta olsa da hazırlık kampını iyi tamamlayan, transferlerin yerinde olduğu görülen, takımdaşlık duygusunun geliştiği görülen bir takım görüyorum.

Bu saydığım unsurlar başarılı olmanın temelini oluşturuyor. Fakat her ne kadar bu saydığım olumlu özellikler olsa da bu özellikler birkaç maçlık değil tüm sezona yayılmış olması durumunda başarılı olabiliyorsunuz.


Geçen sezonun ilk yarısında tabiri caizse fırtına gibi esen Gaziantep FK, ligin ikinci yarısında ise tam tersi bir performans sergileyerek düşme potasına kadar gerilemişti.

Umarım Gaziantep FK geçen seneden bir çok ders çıkarmış olarak, bu sezonun genelinde başarılı olabilir.