Gaziantep FK bu hafta deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Maçı onbeşer dakikalık bölümlere bölsek, her bölümde sırayla takımlar topun hakimiyetini ele aldılar. Bu anlarda her iki takımda pozisyonlar yakaladılar fakat gole çeviremediler.

Gaziantep FK iyi oyununu gol ile süsleyebileceği bir çok pozisyon oldu sadece bununlada kalmadı iki tane net penaltısı da verilmedi. Tabi akla hemen şu soru geliyor ne işe yarar bu var hakemleri? 

Hatırlarsanız bir önceki yazımda belirtmiştim, gerçekten bu hakemlerle takımlarımızın sergilediği bu oyun bile çok fazla. Biz futbolumuzu bence tepeden tırnağa değiştirmeliyiz. Yöneticilerden futbolculara, hakemlerden federasyona, mantalitemizden vizyonumuza kadar. Söylemek istediğim çok şey var ama maç hakkındaki görüşlerimin dağılmasını istemiyorum.

Maça dönecek olursak Erol hocanın sahanın kenarında olmaması takımı etkilemiş gerçekten. Teknik adamların kenarda varlığının olması bile oyuncalar için ayrı bir motivasyon kaynağıdır.  Erdal Güneş ve Mehmet Yozgatlı kenarda üstüne düşeni fazlasıyla yaptılar. Özellikle oyuncu değişiklikleri yerinde ve takıma hava ktan değişikliklerdi. İkinci yarının başında Mendyl’i oyuna girdikten sonra takıma hareket kattı. Sol kanattan bir hayli atak denemesi oldu. 

Gaziantep FK adına  Fİgueiredo’nun son vuruşlardaki etkisizliği aslında galibiyetin kaçmasına neden oldu. Ne olursa olsun düşme potasında olan ve can havliyle oynamaya başlayan Antalya deplasmanından bir puan almak da gayet olumlu karşılanabilir. 

Bence şu aşamadan sonra Gaziantep FK kesinlikle rotasını artık daha sert çizgilerle çizmesi lazım. Avrupa mı? Yoksa rolantiye almak mı? Bunu neden söylüyorum biliyormusunuz? Lig tablosunu açıp karşınıza alın sadece beş puan var avrupa hattıyla. Gaziantep FK bu oyununun üstüne biraz koyduğunda kesinlikle avrupada en azından boy göstermeyi hakediyor. 

Sonuca gelecek olursak, iyi gidişat ve olumsuzluklara rağmen alınan bir puan herşeye rağmen gayet iyi. Temennimiz artık deplasmanlardan da üç puan almak. Çünkü bu noktadan sonra avrupanın yolu deplasmanlardan alınacak puan veya puanlara dayanıyor…