Süper Lig’in 17.haftasında Kayseriispor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Gaziantep FK mücadeleden beraberlik ile ayrıldı. 

Geçen hafta Fenerbahçe derbisinde ne yaptığını bilen, hücum aksiyonlarını sadece kontra özelliği olan Sagal’a yıkmayan Erol Bulut  takım halinde hücum orginazasyonları üzerine çalıştığı gözlerden kaçmamış, elindeki kadroyu da en efektif şekilde kullanmıştı. Erol hocanın aslında geldiğinden beri kendi evinde namağlup takım yaratmasının sırrı da formülü de bu zaten. Kendi evinde oynarken ne istediğini bilen ayakları yere basan bir oyun planı ile mücadele…

 Fakat deplasmanda nedense işler tam tersine dönüyor. Kayserispor maçına kadar deplasmanda oynanan 8 maçta 1 beraberlik 7 mağluyet! Bunun nedeni sanırım mental anlamda oyuncaların kendilerini iyi hazırlayamaması ya da Erol hoca ve ekibinin bu anlamda zayıf kalması olabilir. Baktığımız zaman evinde oynadığında daha özgüvenli, ne yaptığını bilen bir oyun tarzının deplasman maçlarında olmadığını görmek açıkcası bu yorumu yaptırıyor. 

Fenerbahçe maçında Gaziantep FK’nın organizsayonlarını düşündüğümüzde o maça 4-5-1 sistemiyle çıkmanın ne kadar doğru bir tercih olduğunu gördük. Kayserispor maçında ise 3-5-1 ile çıkan Erol hocanın elinde dinamik formasyon olduğunu, farklı rakibe farklı strateji olduğunu gördük. 

Fakat Kayserispor maçı 3-5-1 sisteminde kanatların defansif anlamda eksiklerinin hissedildiği bir maçtı. Özellikle sağ kanadı kullanan kayseri ekibi ilk yarıda 2 ciddi pozisyondan yararlanamadı. Bu anlamda Halil İbrahim’in zayıf kaldığını söylemek gerek. Nitekim Erol hoca da öyle düşündü ki 58.dakikada Halil’i oyundan aldı. 

İlk yarının Gaziantep FK adına belki de akılda kalan en net pozisyonu ise Furkan’ın kaleci Lung ile karşı karşıya kaldığı pozisyondu. Furkan çevre kontrolu yapmış olsa güzel bir asist yapabilirdi.

Erol hoca ikinci yarıya başlarken sanırım oyuncalrına önde basın demiş olacak ki ilk on dakikasında hızlı çıkışlarla Gaziantep FK önemli pozisyonlar yakaladı. Özellikle Fugueiredo’nun kaçırdığı gol pozisyonu maçın en önemli dönüm noktalarından biriydi. 

Maç genel anlamda orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Bir kaç met pozisyon yakalayan iki takımda son vuruşlarındaki etkisizlikler nedeniyle golü bulamadılar. Fakat Dikkati çeken başka bir şey ise yapılan değişikliklerin etkisiz kalmasıydı.

Bakın yapılan değişiklikle hatalıydı demiyorum bilakis doğru tercihlerdi fakat giren oyuncular katkı veremedi. Özellikle Mendyl’nin ikinci sarı kartının ne kadar basit ve anlamsız olduğunu sorgulanması gerekir. Bu seviyedeki takımların oyuncuları asla böyle basit kartlar görmemeli. Her ne kadar maçın bitimine birkaç dakika kalmış olsa da eksikliği nedeniyle mağlup olabilmesi de sonuçlardan biri olabilirdi.

Sonuç olarak bakıldığında bulundukları konumun hakkını veren iki ekibin mücadelesinden beraberlik çıktı. Gaziantep FK. evindeki sıcaklığı Kayseri soğuğunda bulamazken kötü deplasman karnesine rağmen alınan bir puan haftanın tesellisi olarak haneye yazıldı.