Bu hafta deplasmanda Konyaspor ile karşılaşan Gaziantep FK maçtan 1-0’lık skorla galip ayrıldı ve üst sıralara tırmanmayı başardı.

Bu maç için en önemli nokta Gaziantep FK’nın Konyaspor oyununu çözmüş olmasıydı. Zira Konyaspor’un en önemli zaafı kontrolsüz hücum. Erol Bulut’un buna çalıştığını da gerek değişiklikler ile gerekse oynattığı oyunla gördük. Gaziantep FK çok iyi savunma yaparak maçı kazandı. 

Furkan onbir kilometre, maxim onbir  kilometre koşarak orta sahada adeta fark yarattılar. Bu sene maxim için öne çıkan şey teknik özelliklerinin yanında bu şekilde savunma özelliklerinin de gelişmiş olması. 

thumbs_b_c_d7fb573f72fd0ef96ef534eff1d8b82d-6

Her maçı baskı ve tempo ile kzanamazsınız bazı maçlarda kontrollü ve sakin oyun ile galibiyete ulaşırsınız. Tıpkı bu maç gibi. Galip gelinmeseydi, beraber kalınsaydı kimse üzülmezdi elbet. Konya deplasmanından alınan  bir puan sevindirici olurdu. Fakat son dakikalarda gelen gol ile üç puan alınması çok sevindirici. 

Ben açıkcası ümitli olmadığım bir maçtan alınan bu üç puan için hem Erol hocayı, hem takımı hem de teknik ekibi kutluyorum.