Gaziantep FK, Süper Lig’in 5.haftasında İstanbul’da Galatasaray’a konuk oldu ve maçtan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Bu maçın öncesinde 5. haftaya Gaziantep FK 10 puan ile, Galatasaray ise 7 puan ile giriş yaptı.

Geçen  hafta Antalya deplasmanında mükemmel bir ikinci yarı ile 5-2 galip gelen Gaziantep FK oyunu ile göz dolduruyor açıkcası.

Oyun içi aksiyonları başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini gördüğümü Gaziantep FK için en büyük handikap arka tarafına sarkan oyunculardı. Bunu engellemek için olacak ki Erol Bulut jevtoviç’i kimi zaman iki stoperin arasına sokuyor. Hanusek’in bindirmeleri, Maxim’in gözle görülür şekilde koşu temposunun ve mesafesinin artması takıma hücum anlamında olduğu kadar savunma anlamında da katkı sağladığı görülüyor.

Nitekim Ankaragücü, Hatay ve Antalya galibiyetleri de bu tempo ile geldi. 

Galatasaray’a baktığımızda ise gol yollarında ciddi problemler yaşayan, bireysel performansların çok iyi olmadığı bir 5 hafta geçirdik. Sadece 3 gol atılmış bunların 2’si sonradan oyuna giren Gomis’in son dakikalarda attığı gollerden oluşmaktadır. Bunun yanında ise hiç gol yememiştir.

Takımda özellikle Kerem’in performansında ciddi bir düşüş olmakla beraber diğer oyuncuların birbirlerine henüz yeni ısındığını da belirtmekte fayda var. Sonuçta ne kadar etkisiz bir futbol ortaya konsa da UEFA kupası sahibi olan bir takım Galatasaray. 

Maça geldiğimizde ise Galatasaray önde basarak ve rakibini yarı sahasına hapsederek ataklar buldu. Fakat bu atakları bitirecek oyuncusu olmadığındandır ki gol bulamadı. Akabinde ise Sagal’ın dar açıdan mükemmel golü geldi. 

Galatasaray çok geçmeden Gaziantep FK defans oyuncularının uzaklaştıramadığı ve Gomis’in önüne düşen topta beraberliği sağladı. Maç bu dakikaya kadar çekişmeli giderken dakika 45.dakikada Abdülkerim ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. İlk yarı bu skorla bitti. 

Ben maçın ikinci yarısında Galatasaray’ın zorlanacağını düşünsemde, Gaziantep FK’nın cesaretsiz oyunu ile Galatasaray’ın mücadelesi birleşince ortaya tam tersi bir oyun çıktı. Galatasaray iyi ve gösterişli oynamadı ama çok iyi mücadele etti. Gaziantep FK bir de yakaladığı pozisyonlarda bencilce davranınca atakları da harcamış oldu.

Bu maç kesinlikle Erol Bulut’a yazar. Asla ‘’hesap tablosuna zaten 3 büyüklerden deplasmanda 3 puan yazmıyoruz’’ zihniyetine sığılacak bir maçta değildi. Rakibini bu şekilde yakaladığında alacağın üç puan ile farkını ortaya koyabiliyosun. 

Galatasaray açısından alınan galibiyete gösterilen sevinci verilen mücadeleyle anlayabiliyorum.

Fakat kendileri açısından bazı sorunların üstünü kapatmamalı. Pozisyonları bitirmekte sıkıntı yaşayan, ataklar çeşitliliği ve hücüm varyasyonlarında tamamen bireysel yeteneklere bağlı olan bir takım görüntüsü mevcut ilk 5 haftada.

İşin açıkcası maçın genelinde seyir zevki yüksek fakat teknik açıdan eksikleri olan bir maçtı. Bakalım bir sonraki haftaya kim nasıl devam edecek…