Süper Lig’in 7.haftasında Trabzonspor’a konuk olan Gaziantep FK maçtan 3-2 skorla mağlup ayrıldı ve puan kaybı yaşayarak 9. sırada yerini aldı. 

Süper Lig’in 7.haftasında Trabzonspor’a konuk olan Gaziantep FK maçtan 3-2 skorla mağlup ayrıldı ve puan kaybı yaşayarak 9. sırada yerini aldı. 

Trabzonspor’un geçen seneki performansından uzak olması maç öncesi Gaziantep FK’nın iştahını kabartmıştı. Geçen hafta Adanademirspor karşısında son anda mağlup olan Trabzonspor ise galibiyetten başka bir şey düşünmüyordu elebette. 

Maçı değerlendirmeden önce ilk 6 haftalık performansları göz önüne aldığımızda iki ekibinde performanslarının bir birine yakın olduğunu görüyoruz.

Trabzonspor hafta içi Kızılyıldızı yense de oyun olarak geçen seneden uzak bir görüntü çizdi. Gaziantep FK ise hem Galatasaray maçında hem de Ümraniye maçında cesaretsiz oyununun esiri olarak puan kayıplarına boyun eğdi. 
 
Bu maçın yıldızı ise bence hakemdi. Verdiği veya vermediği penaltılar, 3.golde VAR hakemlerinin verdiği kararlar ve tabi ki maçın genelinde çaldığı düdükler bana göre vasatın altında idi. 

Hatta bir adım ileri giderek, rezalet bir yönetim sergiledi hakem tiriosu.

Bu ligin en büyük problemi de bu zaten. Gördüğünü çalabilen, ondan, bundan, onun tanıdığından, bunun taraftarından etkilenmeyen hakem eksikliği ligin değerini ciddi anlamda etkiliyor. Bunun yanında takımların kaderine de ciddi etki ediyor. 

GaziantepFK’nın oyununu elbette eleştireceğiz, 
eksiklikleri söyleyeceğiz, yapılan yapılmayan hamlelerden bahsedeceğiz ama bir takımın iyi veya kötü oynaması hakemin yanlış kararlarının üstünü örtemez. 

Mete Kalkavan maçın henüz başında GaziantepFK’nın iki farkla öne geçmesinden rahatsızlanmıştı ki, yardımına Trezequet yetişti. 

O golden sonra da maçın hikayesi değişmeye başladı. 

Gaziantep FK açısından ise son haftalarda ortaya çıkan hastalığı gol attıktan sonra geriye yaslanma olayı başına bela oluyor.

Bu oyun tarzı bana Aykut Kocaman Fenerbahçe’sini anımsatıyor. Rakibi cesaretlendiren, maçın içinde kalmasını sağlayan oyun tarzı. 

Tek tek oyuncuların performansına girmek doğru değil şu aşamada. Takım olarak bir gerileme mevcut. Elinde olan maçı vermek gibi bir hastalığa yakalandı Gazintep FK. 

Açık ve net konuşuyorum bu oyun tarzı daha çok puan kaybettirir.