Gaziantep FK bu hafta ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Giresunspor ile karşılaştı. Maçtan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı Gaziantep FK. 

Bu maçın ne kadar önemli olduğundan geçen haftaki yazımda bahsetmiştim. Alt sıralara doğru gerileyen Gaziantep FK’da sakatlıklar büyük bir problem. Fakat bu problem tamamen tek başına bir etken değil elbette. Bana göre asıl problem malesef olumsuzlukların görülmemesi, görülememesiydi. 

Bir problemin çözümü ilk başta problemin varlığının kabul edilmesi, akabinde ise doğru teşhis ve doğru tedavi uygulanması. Geçen hafta Erol hocanın takımın gösterdiği performanstan mutlu olması ve ‘’ takım üstüne koyarak iyiye gidiyor’’ demesi açıkcası beni halen düşündürüyor. Bu maçın sonuna kadar problemin varlığı bile kabul edilmiş gibi gözükmüyordu. Çok şükür ki Erol Bulut bu maç sonunda artık bir problemin olduğunu kabul etti.  Bu söyleyeceğim şey bir çoğunuzun canını sıkabilir belki ama sezon sonu ligde kalmamız bizim için kafi olacaktır.

Gelelim maça, maçın analizine…

Öncelikle şunu söylememde fayda var bu kadrodan beklenen oyun çok iyi bir oyun değil elbette ama en azından bundan daha iyi bir oyun. Ne yazık ki oyuncular da lige havlu atmışcasına performans sergiliyor. Oyuncuların hepsinde konsantirasyon ve motivasyon eksikliği apaçık gözüküyor. 

Oyunun hemen başında yenilen gol deplasmanda yenilebilecek bir gol değil. Kazanman en azından kaybetmemen gereken bir maçta henüz oyunun başında böyle bir kontra ataktan gol yenilmesi kabul edilebilir bişey değil. 

Golden sonra oyun adına biraz kıpırdanma  sergiledi Gaziantep FK. Bu kıpırdanma ile beraber her ne kadar bir penaltı kazanmış ve gole çevirmiş olsa da Gaziantep FK oyun olarak bunun devamını getiremedi. Pozisyon olarak kısır bir maç geçiren Gaziantep FK bir kaç pozisyon yakalasa da gole çeviremedi malesef.

Giresunspor maçı daha çok isteyen taraftı ve takımın en iyisi Serginho maçın kaderini belirleyen adamdı. Gazintep fk ilk golde de maçın genelinde de Serginho’ya çare bulamadı. Sagal bu anlamda çok pasif kaldı. 

Takım olarak ortada kötü bir performans olduğu için isim isim girmek yerinde olmayacaktır. Haftaya iyi giden bir Galatasaray ile kendi evinde oynayacağı maç var Gazintep FK’nın. Bu maçlar futbolcular için ekstra motivasyonun olduğu, kötü giden takımlar için de dönüş noktasının olabileceği maçlardır. Gaziantep FK sergilediği performansla o ışığı vermese de herşeyin olabileceği bir maç aslında. 

Taraftarlara çağrım stadı doldurması ve takımına destek olmasıdır bu maçta. Bu takımın taraftarının desteğine çok ihtiyacı var. En azından daha iyi bir gelecek planlaması için takımın taraftarının desteğini hissetmesi çok motive edici olacaktır…