Gaziantep FK bu hafta evinde Sivasspor’u konuk etti. Maçtan 5-1 lik Skorla ayrıldı ve geçen seneki tarifeyi bu sene tekrar Sivassapor’a uyguladı. En son maçta Erol hoca coranavirüs testinin pozitif çıkmasından kaynaklı takımı yanlız bırakmıştı. Bu maçta ise tekrar dümenin başına geçti tecrübeli teknik adam. 

Genel olarak Gaziantep FK’yı değerlendirirken oyuna ve taktiğe sadık kalan, rakibe göre hatta  oyun içinde oyunun akışına göre taktik değiştirebilen oyun yapısıyla öne çıktığını bir çok yazımda belirttim. 

Nitekim maçın ilk anından itibaren Gaziantep FK gole daha yakın taraftı. Dakikalar altıyı gösterdeğinde ilk gol geldi. Çok geçmeden onikinci dakikada ise ikinci gol geldi. Şunu belirtmek isterim ki Djilobodji bu maçın kilit adamıydı. Sadece savunma yönünden bahsetmiyorum bu sefer aksine hücum yönünden maçın kilit adamı. Defans oyuncularının duran toptan gol atması beklenen ve istenen birşeydir. Akan oyunda atağı hem başlatacak hem gol atacak savunma oyuncusu ise Adana’lıların tabiriyle ‘’Candır Can’’

Gaziantep FK’nın üçüncü Djolobodji’nin ise ikinci golü tam bir ders niteliğinde. Savunma oyuncularına defalarca izlettirilmesi gereken bir gol. Djolobodji’nin kendi yarı alanından topu kapması, atağı başlatması, atağa devam etmesi ve sonuçlandırarak gol atması…

Maçın genelinde ise bazı dönemlerinde kısa bir sürede olsa oyun olarak dağılsada Gaziantep FK daha etkin, daha gole yakın taraftı. Tek tek isimlere girmek istemiyorum fakat Furkan’da gün geçtikçe performansını arttıran isimlerden. Takımın motive görüntüsü de Antalya kampının ne kadar verimli geçtiğinin göstergesi. 

Erol hocanın benim tarafımdan görülen pozitif yanları ve onun hakkındaki görüşlerim gün geçtikçe artık daha da netleşmeye başlıyor. Gerçekten doğru bir seçim olduğunu üstüne koyarak gösteriyor. 

Erol hoca için dikkatimi çeken en önemli şey ise neydi biliyor muydunuz Sivasspor maçında? 90+3’de 5-1 önde olan takımında, yanlış pas atan, istediğini sahada yapamayan futbolcusuna kızması. İşte bu hırs ve azim takım daha da ileriye götürecek.

Son olarakta Rıza Çalımbay’ın maç sonu basın toplantısındaki açıklamasını hatırlatmak istiyorum. Ne demişti ‘’hakettiğimiz bir mağlubiyetti, gol yemek için herşeyi yaptık’’ maçın genelini çok iyi özetleyen ve izlemeyenler için kafalarda maçı canlandıracak olan bir açıklamaydı bence.