Bu hafta Alanya deplasmanına giden Gaziantep FK 2-0’lık mağlubiyet ile Gaziantep’e döndü. 

Bu maçı elbette bir çok anlamda değerlendirebiliriz ama benim takıldığım asıl nokta maçtan sonra sayın Erol Bulut’un açıklamalarıydı.

Maçta iyi oynadıklarını,  şansızlıklardan kaynaklanan problem yaşadıklarını belirtmesi acaba aynı maçı mı izledik diye düşündürdü. Hatta sayın Erol Bulut acaba Alanya’da kalsa mı diye düşünmedim desem yalan olur. 

Bir maç kazanılır veya kaybedilir, futbolun doğasında var bu; fakat bilinmezliklere sürüklenmek, belirsizlikler içinde bir sezonun geçirilmesi asla kabul edilemez. Benim yoğurdum asla ekşi değil anlayışıyla da başarı gelmez.

Özeleştiriyi abartmadan yapmak yanlışların görülmesini sağlar. İleriye daha emin adımlarla gidilmesini sağlar.

GaziantepFK’nın yediği ikinci gol ise sezon boyunca Erol Bulut ve futbolcuların unutmaması gereken bir gol idi.

Daha da ileri gidecek olursak Gaziantep FK’nın oyunu adeta saldım çayıra mevlam gayıra oyunuydu.

Fakat sayın Erol Bulut’un açıklamaları bambaşka bir oyunun açıklamalarıydı. Tekrar ediyorum acaba biz başka bir maç mı izledik???

Maça gelirsek aslında iki denk takımın mücadelesiydi sergilenen oyun. Figierido’nun ve Sagal’ın bireysel yeteneklerine kalan bir Gaziantep FK vardı.

Alanyaspor’da ise Efecan ve Balkovec etkili olan isimlerdi. Maçın yılıdızı ise Alanyaspor’da süpriz bir isimdi. O da Leroy Fer. Attığı gol ve sergilediği oyunla Alanya ekibine 3 paunı getiren isim oldu. 

Gaziantep FK’nın bir sonraki hafta evinde karşılaşacağı Kayserispor karşılaşmasında nasıl bir oyun sergileyeceği açıkcası merak konusu benim açımdan.

Kendi evinde bir kalibre daha iyi oynayan Gaziantep FK deplasmanda malesef istediği oyunu sergileyemiyor.