Süper ligin 34.haftasında sahasında Göztepe’yi ağırlayan Gaziantep FK maçtan 1-1’lik skorla ayrıldı. 

Maçın başlamasıyla beraber iki takımında golden uzak oyunu adeta uykumuzu getirdi. Tamamen orta saha mücadelesi şeklinde bir oyun gördük. Ara ara pozisyonlar olsada çok tadı tuzu olmayan bir mücadele seyrediyorduk. Göztepe’nin düşmekten ziyade iddiası kalmamış orta sıralar takımı gibi ruhsuz oynaması, Gaziantep FK’nın al gülüm ver gülüm paslarla sezon bitse de gitsek oyunu bu sıkıcı oyunun ortaya çıkmasının sebebi elbette. 

Tabi benim bu söylediklerim dakika 90’a kadar geçerli idi. Dakika 90’da orta alanda hakemin hava atışıyla başlayan oyunda Göztepeli futbolcu direk kaleye şut çekti, direkten dönen topu Adis Jahovic tamamladı ve Göztepe öne geçti. Hemen sonrasında Gaziantep FK’nın santrasıyla beraber Göztepeli futbolcular müdahale etmediler ve Figueiredo boş kaleye golu attı. Bundan 2 dakika sonra Gaziantep FK penaltı kazandı. Bu sefer Muhammet bilerek topu dışarı attı ve maç böylece 1-1 bitmiş oldu. 

Ne 10 dakikaydı ama….

Karşılıklı centilmenlikler ve iyi niyet. Göztepe düşecek olduğu maçta 90.dakikada öne geçmesine rağmen böyle bir centilmenliği yapmış olması en büyük alkışı hakediyor kesinlikle. Aynı şekilde Muhammet’in de penaltıyı dışarı atması takdire şayan. Sanırım uzun yıllar unutulmayacak ve akıllarda kalacak,  hep örnek gösterilecek bir maç oldu. 

Bunun dışında oyun olarak çok bahsedilecek birşey olmadığından istatistiklere ve detaya girmeyeceğim. 

Erol bulut maçtan sonra en yakın zamanda başkan ile bir araya gelip geleceği planlayacaklarını söylese de ben gelecek sezona Erol hoca ile başlanması konusunda kararsızım. Sezonun ilk yarısı ile ikinci yarısı arasındaki fark siyah ile beyaz kadar. Her iki yarının tek ortak yanı deplasmandaki kötü hatta çok kötü performans. Dolayısıyla gelinen noktada önemli olan ve Erol hoca’ya sorulması gereken şey bu sezon kendilerini başarılı mı başrısız mı buldukları olmalı. Çünkü bu sorunun cevabı gelecek sezonda Erol hoca ile devam edip edilmemesi noktasında ışık olacaktır. 

Sonuca gelecek olursak iyi yada kötü bir maç daha sonuçlandı. Benim için önemli olan yapılan hatalardan ders çıkartılıp çıkartılmadığıdır. O yüzden umarım her maçın farklı hikayesi farklı çıkarımlar yapmaya itmiştir hem yönetimi hem de Erol Bulut ve ekibini…