Gaziantep FK Süper Lig’in 18.Haftasında Alanyaspor’u konuk ederken mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı bildi.


Gaziantep FK teknik direktörü Erol Bulut’un bir formasyona takılı kalmadığını, dinamik formasyona sahip olduğunu ve farklı rakibe farklı dizilişle hazırlandığını bir kez daha gördük. Size sadece son 3 maçı hatırlatmak isterim ki, Fenerbahçe maçında 4-4-2, Kayserispor maçında 3-5-2 ve Alanya maçına geldiğimizde 5-3-2. 


Şimdi diyebilirsiniz ki 3-5-2 ve 5-3-2 arasında ne fark var? 


Çok fark var!


Kayserispor maçında beşli orta saha solundaki Halil İbrahim’in hem defansif hem de ofansif  anlamdaki aksaklıklarını, Alanyaspor maçında beşli defansın soluna oturtarak giderdiğini gördük. O yüzden 3-5-2 ve 5-3-2 arasında çok fark var.


Gaziantep FK maça istekli ve organize başladı. Erol hoca geldiğinden beri özellikle iç sahada yerden, ayağa paslarla oynamaya çalışan bir ekip görüntüsü var. Defanstan çıkışlarda topun kendisinde kalmasını isteyen, organize olmaya çalışan bir ekip yaratma çabası özellikle kendi evindeki maçlarda çok hissediliyor. Alanyaspor karşısında da bu pas oyunu, top rakipteyken ikinci bölgede özellikle baskı oyunu rakibin organize çıkmasını engelledi.


Her ne kadar iki gol de kornerden gelse de rakibi hataya zorlayan ve pas yapmaya çalışan oyunun meyvesi olduğunu söylemek gerekir. Muhammet’in gezici, Figueriedo’nun bitirici forvet özellikleri yanyana gelince kendi evinde başka bir Gaziantep FK ortaya çıkıyor.


Alanyaspor’un golüne  değinmeden geçmek haksızlık olur. Novais’in akıl dolu ve sert vuruşu ortaya jeneriklik bir gol çıkardı. Fenerbahçe maçında Figueriedo, bu maçta ise Novais’in golleri gerçekten görülmeye değerdi. Bu stadın havası  sanırım güzel ve jeneriklik gol atmaya itiyor… 


Gaziantep FK’nın evindeki oyunun olumlu yanlarını konuşurken bu oyunu deplasmana taşıyamaması ve deplasman ile kendi evindeki maçlarda oyun anlamda farklılıkların olması çok büyük olumsuzluk. Nitekim Erol hocanın da basın toplantısında bunu belirtmesi devre arasında bu işin üstüne gideceğini, en azından deplasman ve kendi evindeki oyun anlamındaki farklılıklarını minimize etmeye çalışacağını düşündürdü açıkçası.


Sonuç olarak bakıldığında kendi evinde, bu soğuk havada, bir maçı daha güzel oyun ve  3 puan ile bitirmesi mutluluk verici. Erol hocanın uzun vadede sabredildiği takdirde ortaya güzel bir takım çıkaracağı da aşikar. Aksaklıkların giderildiği takdirde yukarıları zorlayan bir takım ortaya çıkacağı kuşkusuz.