Süper Lig’in 32. Haftasında kendi evinde Trabzonspor ile karşılaşan Gaziantep FK maçtan 0-0 ayrılarak bir puanı hanesine yazdı. 

Maçın önemli anlarına bakacak olursak; dakika 18’de ve dakika 32’de Muhammet ve dakika 25’de Figueiredo ile tehlikeli pozisyonlar yakalayan, gole yaklaşan Gazintep FK son vuruşlardaki etkisizliği sebebiyle golü bulamadı. Trabzonspor adına ise maçın en tehlikeli pozisyonu 19’da kaleci Günay’ın refleksini konuşturmasıyla sonuçsuz kaldı. 

Bu maçı iki yönlü değerlendirmek en mantıklısı olur düşüncesindeyim. Hem Gaziantep tarafından hem de Trabzonspor tarafından. 

Öncelikle Trabzonspor adına maçın ilk yarısının ilk yirmi dakikasında sağ kanadını etkin kullanan bir takım vardı. Bu kısımda özellikle Nwakaeme ve Cornellius ile pozisyonlar yakaladılar fakat sonuçsuz kaldı. Topu ayağında tutan, ataklara yön vermeye çalışan bir takım vardı sahada. %67 topla oynama ve 578 pasta 510 isabetli pas ile oynama istatistikleri sağlasa da Trabzonspor asıl mesele olan 3.bölgede yani Gaziantep FK kalesi etrafında yoktu. Öyle ki açılan 17 ortadan sadece 1 tanesinin isabetli olduğu bir karşılaşmada elbette hücum anlamında başarılı olması çok güç Trabzonsporun. 

Trabzonspor’u bu şekilde değerlendirirken Gaziantep FK’nın bu şekilde oyuna yön verdiğini söylemek gerekir. Topu ayağında tutmaktansa kontra ve hızlı ataklarla çıkmaya çalışan, rakibini tehlikeli alanına yaklaştırmayan bir Gaziantep FK vardı.  Açıkcası da önemli olanın topla oynamak olmadığını, topla etkin oynamak olduğunu da gösterdi. Öyle ki %37 topla oynasada ikili mücadelelerde ayakta duran ve 44 ikili mücadeleyi kazanan, rakibin 17 ortasının sadece 1 tanesini kaçıran, 6 adet ile rakibinden daha fazla isabetli şut atan, 1.03 ile rakibi ile yaklaşık olarak aynı oranda gol beklentisi olan bir takımın %37 topla oynamasının çok da bir öneminin olmadığını görmüş olduk. 

Gaziantep FK adına kötü olmasa da potansiyelini bildiğim için yeterli olmayan bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’u yenebilirdi aslında. Elbetteki açılk ara lig lideri olan takım ile kora kor mücadele ederek bir puan alması çok önemliydi; fakat dediğim gibi potansiyelinin daha yüksek olduğunu düşündüğüm için galibiyetle ayrılabileceği bir maçtan berabere ayrıldığını düşünüyorum. Bugün orta alanda Furkan’ın ve Maxim’in gününde olmaması, oyun olarak kaybolması bunun en temel nedeni diye düşünüyorum. 

Gaziantep FK için ligde kalma adına bir kaç haftalık daha kritik süreç var. O süreci atlattıktan sonra kesinlikle vakit kaybetmeden gelecek sezonun planlanması yapılmalı. Öncelikle Erol Hoca ile devam edilip edilmeyeceği ve bu sonuca göre yeni oyuncu kadrosu planlaması kesinlikle yapılmalı. Gelecek sezonun erken başlayacak olduğunu düşünürsek bu durumun önemli olduğu düşüncesindeyim. 

Sağlıcakla kalın efendim…