Gaziantep FK bu sene deplasmanlarda tam anlamıyla kayıp. Öyle ki artık yazacak başlık da kalmadı. Deplasman işleri, Deplasman Klasiği, Deplasmanın 50 tonu, Deplasmanda Beş Minare….. Kesin olan bir şey var o da başlık bulmadaki yaratıcılığımı geliştiren bir deplasman karnesi sergiliyor Gaziantep FK.

En son deplasmanda rakip Kasımpaşa eksik kalmışken gol atan ve oyunun devamını getiremeyen maçtan da beraberlikle ayrılan Gaziantep Fk’ya ders verdi adeta Konyaspor. Eksik rakibe nasıl oynanırı gösterdi. Kanatlara oyunu açarak, diagonel paslar vererek bu eksikliği nasıl avantaja çevirdiğini gördük. 

Gaziantep FK rakipten dönem ikinci topları kapma sıralamasında ligte ikinci. Bu istatistik özellikle iç sahada baskılı oyunda çok puan toplattı Gaziantep FK’ya; fakat deplasmanda kopuk ve istikrarsız oyun 16 karşılaşmada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 mağlubiyet getirdi. Açıkcası önümüzdeki Göztepe maçını kazanması durumunda kafasında ligi tamamen bitirecek bir Gaziantep Fk görüyorum. 

Şimdi bana Konyaspor ligin üçüncüsü diyecekler vardır. Gaziantep FK’nın problemi keşke sadece ligin üçüncüsünde olsa. Ligin sonuna demir atmış Yeni Malatya deplasmanı, Altay deplasmanı vs… 

Maçın detaylarına istatistiklerine girip boğmak istemiyorum sizleri. Erol hpcanın da dediği gibi kazanmayı yada beraberliği hak edecek bir oyun oynamadı Gaziantep FK. Lig ikinciliği hedefi olan Konyaspor hedefi olmayan Gaziantep FK karşısında oyununu oynadı ve haklı bir galibiyet aldı.