75 günlük aranın ardından 2022-2023 Türkiye Süper Lig’ine merhaba dedik. Futbol’un bizim için bir tutku olduğunu bu tarz aralardan sonra  çok daha iyi anlıyoruz. 


75 günlük aranın ardından 2022-2023 Türkiye Süper Lig’ine merhaba dedik. Futbol’un bizim için bir tutku olduğunu bu tarz aralardan sonra  çok daha iyi anlıyoruz. 


Özlemişiz futbolu…

Gaziantep FK ilk maçında Sivasspor ile deplasmanda karşılaştı. Maça iyi başlayan kırmızı siyahlılar Maxim’in mükemmel frikik golü ile öne geçti. Sivasspor ise ikinci yarıda Gradel’in penaltı golü ile beraberliği sağladı ve başka gol çıkmayınca maç berabere sonuçlandı

Öncelikle Gaziantep FK’nın bu sezon yaptığı transferler geçen seneye göre daha yerinde gözüküyor. Sezon öncesi hazılık kampını da iyi değerlendirdiğini ve çalıştığını, fiziksel olarak iyi olduğunu gördük takımın. Açıkçası beklediğimden daha iyi gördüm takımı.

Gerek taktiksel disipline sadık olma, gerekse de yardımlaşma açısından. Sivasspor’dan çok daha iyi bir takım sahadaydı. Fakat bu Sivasspor’un kötü olmasından mı yoksa Gaziantep FK’nın iyi olmasından mı derseniz bunu önümüzdeki maçlarda daha iyi göreceğiz.

GaziantepFK  Hanusek ve Mustafa ile sol kanadı, Markoviç, Kitsiou ikilisiyle de sağ kanadı kullanmak üzerine kurduğu oyun planında başarılı oldu. Sivasspor’un birkaç tehlikesi dışında ciddi atağının olmadığını da belirtmekte fayda var. Hanusek’in bindirmeleri çok yerindeydi.

Üretkenlik anlamında kapasitesinin karşılığını verdiğini, savunma anlamında da Jevtoviç’in katkısının hissedildiğini söylemek gerek.
Ben Gaziantep FK’nın ilk karşılaşmasındaki oyununu beğendim ve başarılı buldum ama eksikleri de görmezden gelemeyiz. 

Bu takımın kesinlikle kaliteli bir forvete ihtiyacı var. Bitiricilik ve beceri anlamında iyi bir forvet olması durumunda son bölümlerde kesinlikle gol ile buluşabilirdi GaziantepFK. 
Biraz daha organize olup, ileride bitiriciliği yüksek bir santrafor ile beraber iyi bir oyun vaat edildiğini söylemek gerek. 

Dolayısıyla ilk maçta iyi oyun ve kaçan pozisyonlar ile berabere kalınmış olması kötü değil. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin!